長月レッスンご案内(9月19日)

2021/08/30

暦は秋。暑さ寒さも彼岸までといわれるように季節の変わり目の頃。長月は薯蕷饅頭を作ります。真っ白、丸く、ホカホカの可愛い薯蕷饅頭を目指しますよ!と言いつつも、丸だけではない意匠や中餡も少しリアルに野菜餡などにしたいと思っています。敬老の日の直前ですから、おじいちゃま、おばあちゃまに日ごろの感謝を込めて手作り和菓子でティータイムなんていかがでしょう
Joyomanju is one of traditional Japanese sweets.It wraps sweets paste in the dough which is made of rice flour,sugar and grated Japanese yam. Sweet paste can be made with red beans,sweet potatoes or chestnut. We will have a lesson of Joyomanju recipe on September 19th. Can't wait to enjoy tasting soft,sweet and warm Johomanju. @polaris_eigo

  

  
 

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